Златен волан и Зелен волан 2013: двe европейски и две национални победи за BMW

Main December 4, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9340 views | no comments

BMW i3 е най-екологичният автомобил за 2013 г. Това определиха журито и читателите на Auto Bild, участвали в гласуването на ежегодното издание на конкурса „Golden Wheel” както в Европа, така и в България. Още два автомобила с марка BMW са лидери в съответните категории, респективно в европейското и националното класиране. BMW X5 е най-добрият SUV автомобил според класацията за Европа, а BMW Серия 4 е фаворит в категорията “Купета и кабриолети” според българските експерти и автомобилни фенове.


Успехът на BMW i3 и присъждането му на "Зелен волан" още веднъж подчертава голямото значение, което BMW Group отдава на устойчивото развитие, и отчита значителните постижения в тази област. Tехнологиите от програмата Efficient Dynamics полагат основите за постоянно повишаване на ефективността, като при запазване и увеличаване на мощността и динамичните характеристики на автомобилите на BMW Group се понижават разходът на гориво и нивата на вредни емисии. BMW i3 отразява този принцип в най-голяма степен. Това е първият в света премиум автомобил, проектиран от самото начало за изцяло електрическо задвижване. Неговият електромотор с мощност 125 кВт/ 170 к.с. осигурява мобилност без вредни емисии, като същевременно гарантира характерната за марката радост от шофирането чрез прецизно и гъвкаво управление и изключително ускорение.
Изключително благоприятните екологични характеристики на BMW i3 са резултат от цялостния подход, възприет към разработването на модела. В разработката на BMWi автомобилите се взима под внимание целият жизнен цикъл, отчитат се възможностите за оптимизиране на всички фактори - от добива на природни ресурси, през методи и процеси на производство до използване на автомобила и екологично устойчив процес за неговото рециклиране. Съвременният дизайн, новаторската архитектура с купе, изработено от карбонов композит, в комбинация с алуминиево шаси и голям процент от естествени материали в интериора правят тези революционни характеристики незабавно разпознаваеми.


Първият изцяло електрически автомобил на BMW вече се предлага на избрани пазари в целия свят. Въпреки че датата за въвеждането на модела на българския пазар все още не е определена, той вече направи първата си обиколка по софийските улици и бе сред специалните гости на церемонията за връчването на „Златните волани”.
По време на тестовете BMW X5 впечатли журито не само със своите спортни характеристики, но и с ефективността си. Мощните двигатели с BMW TwinPower Turbo Technology, иновативна концепция на окачването и система за интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive осигуряват радост от шофирането във вид, характерен за Sports Activity Vehicle. Третото поколение на BMW X5 губи килограми и печели динамика. Наред с това увеличеното вътрешно пространство и пространствена концепция, уникалната гъвкавост и луксозна атмосфера в интериора допринасят значително за спечелването на "Златен волан" в категорията SUV.


Спортният автомобил с две врати, спечелил в категорията “Купета и кабриолети”, за първи път носи името BMW Серия 4. Наследникът на три поколения на средно голямото купе на марката запазва и усъвършенства всепризнатите възможности на предшественика си по отношение на прецизността, лекотата и пъргавината, като същевременно пленява с още по-изострено усещане за „чиста машина за шофиране”.


Конкурсът "Златен волан" се провежда от 1976 г. и има за цел всяка година да отличи най-значимите и убедителни нововъведения в автомобилния сектор. BMW Серия 6 Купе е сред победителите в учредителната година, а към днешна дата BMW е носител на повече от 20 от международно признатите отличия. В тазгодишното издание на конкурса изборът бе измежду 49 нови модела, разделени в шест категории. Изключителното представяне на BMW в „Златен волан" 2013 се допълва с още две места на подиума - новото BMW Серия 4 се класира на второ място сред най-конкурентните купета и кабриолети, а BMW Серия 3 Gran Turismo е трето в категорията среден клас.






 
Keywords:   bmw
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...