Зорница Тодорова спечели рали „Тунис”

Main May 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3205 views | no comments

Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп” престижното рали „Тунис”, кръг от световния рали-рейд шампионат. Втори се класира съотборникът й Тодор Христов, с когото Тодорова ще се състезава и в престижната надпревара „Дакар“ 2012. Двамата доминираха в класа си след третия етап на надпреварата и запазиха първите две места пред основния им конкурент Паскал Делеск. За тях това е първо участие на Африканския континент и състезание в тежките дюни на Сахара.
Te преминаха през 1500-километрово трасе в дюните, като в първия ден технически проблеми спряха бързото темпо, което бяха наложили до средата на етапа. Заради силни пясъчни бури организаторите отмениха втория етап, като за компенсация в третия ден трасето беше изцяло в дюните в продължение на 300 км. Тук и двамата се справиха отлично с трудната навигация и успяха да преминат успешно през всичките 35 контролни точки. След този етап нашите си осигуриха комфортна преднина до края на състезанието и допуснаха разместване в тройката.
В последния скоростен етап от 120 километра Зорница Тодорова се наложи над Христов с 3 мин и грабна първото място, а конкурентът им Паскал Делеск се класира трети на един час разлика от Христов. В генералното класиране заедно с мотоциклетистите те са на осмо и девето място. Участието и на двамата е в програмата им за подготовка зa „Дакар” 2012, където Зорница ще бъде първата българка участничка в тежката надпревара в тандем с Тодор Христов. Следващото им участие е в Египет, трети кръг от световния шампионат.
Победител при мотоциклетистите е португалецът Хелдер Родригес, който изпревари двамата си полски конкуренти Пржигонски и Чахор. При автомобилистите Леонид Новицки с BMW не позволи на Жан Луи Шлесер да стопи комфортния му аванс от 13 мин, а местата на стълбичката допълни другият фирмен пилот на Х-райд Нани Рома с BMW.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...