Колите остават без педали и волани през 2035 г.

Main July 23, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11575 views | no comments

Ако сте следили активно нашата тема за автономните автомобили, които Google разработва, сигурно и вие сте хванали накъде духа вятърът в индустрията. Но ние ще ви разкажем за изследването на IEEE (иначе казано, Института по електрически и електронен инженеринг). Според изследването от 2035 г. масово произвежданите автомобили няма да се различават много от концепцията на интернет гиганта. Което означава, че ще бъдат автономни и в един момент ще останат без волани, педали и огледала за обратно виждане. Всъщност всички автомобили след цитираната година ще бъдат автономни и такова е мнението на повече от 200 изследователи, академици, практиканти, университетски студенти, общественици и правителствени агенции в областта на автономните автомобили, участвали в проучването. Освен това според тях най-голямата пречка пред безпилотните коли ще бъдат законовите постановления, застраховките и приемането от страна на купувачите, докато цената, инфраструктурата и технологиите се явяват по-малки пречки.
Все повече технологии, които елеминират участието на шофьора, влизат в масовото производство на автомобили. Голяма част от респондентите вярват, че огледалата за обратно виждане и ръчните спирачки ще изчезнат още през 2030 г., а пет години по-късно – същото ще се случи с воланите и педалите.
Изследването залага най-големи надежди на сензорните технологии, софтуера, умните асистиращи системи и GPS-а.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...