Компаниите спират производството си в Египет

Main February 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8823 views | no comments

General Motors Co., Daimler AG и BMW AG спряха производството на автомобили в Египет поради опасения за безопасността на сътрудниците си там. Заводите за асемблиране и на трите компании се намират недалеч от Кайро, където вчера, 1 февруари, се събра демонстрация от 1 млн. души, искащи оставката на президента на страната Хосни Мубарак.
Daimler вече отзова десет свои немски сътрудници, страната напускат и двама работника от BMW. „Всичките египетски служители са добре, а имуществото на фабриката е в безопасност. Местният ни екип в Кайро ще подаде сигнал, кога можем да започнем отново.”, е заявил за Automotive News Джон Уайлемс, международен говорител на GM.
На свой ред Volkswagen обяви временно прекратяване на сглобяването на автомобили в Египет, а японският производител Nissan стори това още в неделя. Четирима сътрудници от компанията са помолени да се върнат в Япония. От завода в Египет досега годишно излизаха общо 10 хил. кросоувъра X-Trail и компактния автомобил Sunny.
Вълненията и безпорядъците в Египет започнаха още от края на януари. Тогава опозицията излезе на улиците с искане за оставката на президента. По-късно вълната се разпространи из цялата страна, а на 28 януари Мубарак разпусна правителството, но не подаде оставка.
Близо 92 400 леки и товарни автомобили са били произведени в Египет през 2009 г., сочи статистиката на Международната организация на автомобилните производители OICA.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...