Щракнаха новото Lambo V12

Main February 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8713 views | no comments

Това е изцяло новата суперкола на Lamborghini, заснета с камуфлаж точно месец преди да бъде напълно разкрита на салона в Женева. Тя трябва да носи името Aventador.
Както може да се види, моделът получава вдъхновение от лицето на Reventon, а създателят му обяви, че ръчно сглобеният V12 двигател ще развива 700 к.с. – с 30 повече от LP670 – и може да се форсира до опияняващите 8250 об/мин. Моторът тежи само 235 кг, куплиран е към автоматизирана ръчна скоростна кутия с един съединител.
Както Speed-Press вече писа, наследникът на Murcielago получава в стила на F1 и пушрод окачване (с избутваща кормилна щанга). Благодарение на това предната му част може да бъде значително понижена. Освен че се отличава с по-твърди рамена, то допринася и за значителното намаляване на масата, тъй като е изцяло изработено от алуминиеви сплави. От същия материал са направени и двойните триъгълни носачи. Спирачките на свой ред са карбон-керамични.
Хидравлична повдигаща система пък предпазва носа от неравности по пътя и други препятствия.
Освен подробности за окачването Lamborghini потвърди и 400-милиметровите предни спирачни дискове с шестбутални апарати и 380-милиметровите задни с четириточкова система. 19-цоловите предни джанти ще са „обути” в гуми с размер 255/35, а 20-цоловите задни залагат на номер 335/30. Шофьорът ще може да избира между три режима на управление, вариращи от „комфортен” до „състезателен”.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...