Министър Нейков откри първата Картинг Академия в България

Main May 4, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3160 views | no comments

На писта „Лаута" в Пловдив в 12.30 часа вчера министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри първата у нас Картинг Академия, финансирана по Програма „Спорт за високи постижения" на МФВС. По време на официалната церемония 16 млади таланти на възраст от 7 до 9 години получиха своите нови картове и демонстрираха уменията си. Събитието е част от Националната кампания „Аз обичам спорта" и се организира от МФВС и Българската федерация по картинг спорт.
Картинг писта "Лаута" е единствената писта в България, хомологирана от Международната федерация по картинг CIK/FIA/категория С. Съоръжението е разположено на площ от 20 дка и е с дължина 870 м и широчина 8 м, на правата 10,5 м. Разполага със съвременна измервателна уредба за време, трибуни с 220 седящи места, озвучителна уредба, коментаторски пулт и ВИП ложа. Осем прожекторни пилона осигуряват осветлението за желаещите да се състезават и след залез слънце. Пистата всяка година е домакин на републикански и международни състезания, което й отрежда едно от първите места сред съоръженията, които най-много допринасят за развитието на картинг спорта в България.

 
Keywords:   Други
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...