Младежи участват в рали с доработен Logan само срещу 15 евро

Main May 4, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2100 views | no comments

Да се състезаваш за 15 евро? Ако сте на възраст между 18 и 25 години, това е възможно в надпреварата JCup, състезание организирано от френския автомобилен център Feu Vert.
Именно младежите от тази възрастова група са най-чести клиенти на фирмата. В повечето случаи те нямат средства да поддържат колата си и автомобилите им са „втора ръка".
През 1989 бе лансиран клубът JCM (от фр. - Jeunes Conducteurs Members - млади водачи). Днес в него участват над 60 000 привърженици, а от 2010 г. той разполага и със собствен сайт, където желаещите могат да се регистрират - http://www.jcupfeuvert.fr/.
Именно според негова анкета, проведена между 4000 души, 94% от младите шофьори искат да се занимават с автомобилен спорт, но 88% от тях нямат пари за това. Така през 2007 г. бе създадена купата JCup, за да участваш трябва просто да си член на клуба JCM и да притежаваш шофьорска книжка.
Състезателният автомобил е Logan, доработен от AutoCentrale през 2006 г. Членовете на сервизния център са влюбени в нискобюджетната румънка и са измайсторили нейна рали-версия. Не трябва да бъркаме обаче това състезание с купата Logan.
Тази година са предвидени 3 кръга от надпреварата, която стартира на 21 май в Ла Ферте Гоше, продължава на 11 юни в Маникур, и приключва на 25 юни в Алес. Очаква се да се включат 300 младежи.

 
Keywords:   feu vert, logan, Други
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...