Нов спирачен асистент от Audi

Main May 22, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1850 views | no comments

Следвайки своята стратегия за непрекъснато повишаване на сигурността на продуктите, които предлагат, от Audi представиха нова система за активна безопасност. Новият спирачен асистент предлага по- голямо спокойствие и сигурност за водача и неговите спътници, благодарение на система радари, следящи пътната обстановка.

Новата активна система на Audi е разработена, за да намали случаите на удар с автомобил, намиращ се пред вашия. Тя е част от адаптивната система за поддържане на постоянна скорост (АСС) и регулира скоростта на движение и разстоянието между двете превозни средства в скоростния диапазон от 30 до 200 км/ч. В процеса на наблюдение на ситуацията, активната система за безопасност може да се намеси и да приложи спирачно усилие, намалявайки скоростта в случай на опасно доближаване на двата автомобила.

Новата система на Audi предлага работа в няколко режима, като горният е само един от тях. При задедено разстояние между двата автомобила, системата е в състояние и да ускори вашето превозно средство, поддържайки първоначално въведените условия. В случай на интензивен спирачен процес от страна на водача в колата пред вашата, активната система на Audi е в състояние и да ви предупреди за възможността от възникване на потенциално опасна ситуация. Това се извършва на два етапа. Първият от тях е чисто информативен за шофьора и се се осъществяв с помощта на светлинна индикация на контролното табло. В същото време АСС подготвя спирачната система за евентуално аварийно спиране.

Ако водачът не реагира адекватно на предупреждението, а ситуацията на пътя е все така опасна, системата преминава във втори режим. Той се изразява в краткотрайно (0.5 сек), но отривисто подаване на усилие към спирачните апарати. В резултат на това, скоростта на движение се намалява с не повече от 5 км/ч, които са напълно достатъчни, за да се алармира водача, но и са безопасни, за да нес е предизвика удар с превозно средство, намиращо се зад вашето.

Новият спирачен асистент на Audi се предлага за моделите A4, A4 Avant, A6, A8 и Q7, и ще бъде включен в екипировката на новия компактен кросовър Q5.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...