Нов стайлинг директор за Fiat Group Automobiles и Maserati

Main May 29, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1257 views | no comments

От централата на италианската легенда Fiat, съобщиха че от 1 юни тази година, Fiat Group Automobiles и Maserati ще имат нов сталийнг директор. Лоренцо Рамацоти ще отговаря директно пред Серджо Маркионе, изпълнителен директор на Fiat Group.

Лоренцо Рамацоти е роден през 1948 година в Модена и завършва инженерна механика в политехническия университет в Торино. Богатият си опит, той натрупва в дизайнерското студио Pininfarina, където постъпва на работа през 1973 година. Благодарение на уменията си, той преминава през всички стъпала в компанията и през 1994 година е назначен за член в борда на директорите.

По време на 17-те си години като ръководител на развойната дейност на Pininfarina, Лоренцо Рамацоти работи върху създаването на 20 концептуални автомобила, част от които получават международно признание. Той е човекът, "отговорен за появата на Maserati Quattroporte, както и Ferrari 550 Maranello, 360 Modena, Ferrari Enzo и Ferrari F430 и 612 Scaglietti.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...