Новата Jetta преразпределя позициите в света на лимузините

Main January 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2301 views | no comments

Успешната на всички континенти лимузина на Volkswagen с повече от 9,6 млн продадени екземпляра е с изцяло нова концепция, оформление и размери. С актуалната си дължина от 4,64 м новата Jetta се вмества в нишата между Golf и Passat. Освен това като външност новата Jetta напълно се е дистанцирала от бестселъра в компактния клас Golf; лимузината вече има собствено лице като Eos и Tiguan. Моделът ще се предлага на цена от 33 900 лв. и ще се отличава с новите TDI и TSI двигатели, ефективната автоматична трансмисия с два съединителя DSG и с просторния си интериор. Инженерите и дизайнерите са създали и напълно нов салон. Благодарение на увеличеното междуосие мястото на задната седалка на петместния автомобил е значително по-просторен.
Задвижващите агрегати също отбелязват голям напредък. Например 1,6-литров TDI с мощност 105 к.с.: този Common-Rail турбодизелов двигател изразходва 4,5 л/100 км (респ. 119 г/км СО2). Или 1,2-литров TSI със същата мощност от 105 к.с.: турбобензиновият агрегат с директно впръскване се задоволява само с 5,7 л/100 км (респ. 134 г/км СО2) – като тук става дума за лимузина с бензинов двигател и максимална скорост 190 км/ч. Jetta 1,2TSI с ниво на оборудване Trendline ще струва 33 990 лв. Базовата цена на Jetta 1,6TDI Trendline е 35 990 лв. Jetta ще се задвижва само от най-модерни турбобензинови и дизелови двигатели с директно впръскване, като дизеловият агрегат със 105 к.с. опционално се предлага и със свръхбързата автоматична трансмисия с два сухи съединителя (DSG).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...