Новата Toyota Celica всъщност ще е Subaru?

Main February 6, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1233 views | no comments

както е известно Toyota притежава вече контролния пакет акции на известната спортна японска марка Subaru, което веднага породи слухове, че върху платформата на някой от моделите й мажу да се появи следващата Toyota Celica, чието пускане на пазара е предвидено за следващата година. Става дума за осмото поред поколение на легендарния модел, който не се прави от 2005-а година насам.

Твърде вероятно е в основата на колата де залегне концептуалния модел FT-HS, което означава, че габаритите на новата кола ще са от порядъка 4 х 1,8 х 1,35 метра, а масата около тон. Предполага се още, че двигателите ще са два - 1,5-литровия 2NZ-FE или 2-литровия двигател на новата Impreza.

Говори се още, че новото поколение на Toyota Celica ще има две модификации - Celica GT и Celica GT-4. GT ще е с по-слаб вариант на двулитровия мотор и задно задвижване, а GT-4 ще има форсиран до 300 к.с. вариант на същия мотор и задвижване на четирите колела.

Предполагат се и два варианта на каросерията - традиционно спортно купе и триврат хечбек.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...