Новият Audi A6 Allroad в продажба от пролетта в Германия

Main January 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2700 views | no comments

Audi разкри пълната информация за третото поколение на A6 Allroad. Той е с по няколко милиметра по-голям от Avant. Дължината му е 4,94 м, широчината – 1,90 м и височината - 1,47 м. 20% от каросерията му е изградена от алуминиеви компоненти. Общата маса на автомобила е намалена с около 70 кг спрямо тази на предишното поколение.
Audi A6 allroad quattro е с балансирани спортни пропорции, и плавно спускаща се към D-колоните линия на покрива. Клиренсът на A6 allroad quattro е с 6 см увеличен спрямо този на комбито Avant. Предната част на каросерията е усилена отдолу със стоманени протектори предпазват, калниците са по-раздути, а отзад завършекът е под формата на два широки плоски ауспуха.
Колесната база от 2,91 м обуслява просторен интериор. Вътрешният дизайн се отличава с много светлина, ергономични линии и висококачествени материали. Операционната система за бордовия компютър MMI с меки алуминиеви ключове е част от стандартното обзавеждане. Челното стъкло е с хед-ъп дисплей.
Багажникът е с размер от 565 л, който достига до 1680 л със свалени задни седалки.
Като опция купувачите могат да заложат и на Bluetooth телефон, който свързва автомобила с интернет през UMTS, а WLAN връзка позволява на пътниците да сърфират и да проверят имейлите си. Атрактивни услуги са осигурени от Google Earth, Google Street View и POI търсене с гласово активиране.
Функции като адаптивен круиз контрол, паркинг-асистент с 360-градусова камера и др. максимално улесняват шофьора.
Ще предлагат новия A6 allroad quattro с четири V6 двигателя – един бензинов TFSI и три дизелови, произведени върху новата модуларна платформа на Audi. 3.0 TFSI е с механичен компресор и мощността му е 310 к.с. Максималният му въртящ момент е 440 Нм. С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек и изразходва средно 8,9 л/100 км.
Трите дизелови варианта са 3.0 TDI, но с различни мощности – 204 к.с., 245 к.с., 313 к.с. и макс. въртящи моменти съответно 450, 580 и 650 Нм. С най-мощния от тях A6 allroad quattro ускорява за 5,6 сек от място до 100 км/ч и развива макс. скорост 250 км/ч.
Като опция купувачите могат да заложат на спортен диференциал за системата quattro.
Продажбите на модела в Германия започват от тази пролет. Обявена е и цената за варианта 3.0 TDI (204 к.с.) - 54 600 евро.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...