Новият Ford Focus отваря нова страница в историята на Euro NCAP

Main June 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2020 views | no comments

Източник: www.ford.bg


-Ford е първият производител от нелуксозния сегмент, който получава от Euro NCAP две награди за напредничавите си технологии за безопасност – за Системата за активно спиране в града и Системата за спазване на лентата
-Focus спечели максималните 5 звезди на тестовете за цялостна безопасност. Краш тестовете разкриват изключителна защита и за децата
-Резултатите на Focus за безопасност допълват 5-те звезди на останалите модели от С-сегмента – новите C-MAX и Grand C-MAX


Благодарение на новия Focus, Ford е първият автомобилен производител от нелуксозния сегмент с две награди от Euro NCAP.

Focus е отличен заради Системата за активно спиране в града, която следи пътя пред автомобила и автоматично го спира при опасност от предстоящ сблъсък. Другата награда е за Системата за спазване на лентата, при която предната камера следи дали автомобилът доближава маркировката и прилага леко усилие във волана, за да алармира водача.

Focus постигна също и максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, включително най-високия възможен резултат за защита на децата при челен и страничен удар. Focus изпъкна още и в категориите за защита на пътниците и пешеходците.

Нашата мисия във Ford е да осигурим изключителни нива на безопасност чрез системи за предотвратяване на сблъсъци и модерни технологии за защита на пътниците, което превръща наградата на Euro NCAP в изключително удовлетворение, коментира Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа. Гордеем се, че направихме тези технологии достижими за толкова много хора в достъпен автомобил като новия Focus.

Др. Андре Сийк, Президент на Euro NCAP, сподели: Наградите на Euro NCAP са признание за безопасните технологии от най-високо ниво и сме очаровани, че Ford доказва ангажираността си към безопасността на своите автомобили.

Намаляване на риска

Системата за активно спиране в града намалява риска от сблъсъци при ниска скорост, като следи пътя за спрели автомобили и автоматично спира, ако засече спряла кола по траекторията на движение и индикира опасност от сблъсък.

При скорост до 30 км/ч сензорът в горната част на челното стъкло сканира пътя на 7.6 метра пред автомобила за евентуални препятствия. Ако автомобилът наближи спиращ, бавно движещ се или спрял автомобил отпред и изчисли, че е възможен сблъсък, подготвя спирачките. Ако водачът не реагира (липсва намеса във волана или спирачките), автомобилът сам задейства спирачките автоматично и намалява въртящия момент на двигателя.

Системата за спазване на лентата използва камерата в челното стъкло, за да следи пътя пред автомобила. Картината от камерата постоянно се анализира с цел установяване позицията на автомобила спрямо маркировката на пътя. Тази информация се използва, за да се помогне на водача да остане в желаната лента.

Ако системата засече неволно напускане на лентата, прилага леко усилие във волана за предупреждение на водача. Програмирана е да разпознава маневри като изпреварване. Системата за активно спиране в града и Системата за спазване на лентата са напълно автоматични, но могат да бъдат изключени от бутон.

В Euro NCAP постоянно сме свидетели на нови вълнуващи иновации в областта на автомобилната безопасност от страна на всички производители и хода на тези промени може единствено да облекчи движението по пътищата на Европа," коментира Мичиел ван Ратинген, Генерален секретар на Euro NCAP.

Високоякостна каросерия

Наградата на Euro NCAP за 5-звездна сигурност потвърждава структурното съвършенство на глобалната платформа на Ford за С-сегмента. C-MAX и Grand C-MAX споделят същата платформа като новия Focus и миналата година също получиха 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Новият Focus е проектиран да отговори и дори да надмине стандартите за безопасност по света и е удрян над 12 000 пъти в реални и виртуални условия, за да гарантира най-добрата възможна сигурност за пътниците от различна възраст и ръст.

От самото създаване на новия Focus ние сме се отдали на това, да проектираме и произведем автомобил, който е лидер по технологии и безопасност," сподели Гънар Хърман, Директор глобални автомобили от С-сегмента. Присъщата стабилност на новия Focus е в структурната твърдост на каросерията и обширната употреба на високоякостна стомана."

55% от каросерията е направена от високоякостна стомана, от които 31% е ултраздрава борова стомана, повече от всеки друг автомобил Ford, правен досега.

Боровата стомана се намира в А и В колоните, праговете и подсилващите греди във вратите и създава изключително твърда, устойчива на сблъсъци клетка. Високоякостната стомана е използвана в интегрираните подсилващи пръстени във вратите и зоните на натоварване за осигуряването на отлична защита при страничен удар.

Новият Focus също се отличава с патентована предна подрама, която се откача при силни челни сблъсъци, предотвратявайки деформация на пътническата клетка в областта на краката. Защитата на пешеходците е подобрена благодарение на заобления дизайн на предницата и промененото от Ford място на предните чистачки за допълнително намаляване на риска от травми.

Интелигентна защита

Новият Focus е оборудван със Системата за интелигентна защита на Ford, която включва ново поколение предни въздушни въглавници за водача и пътника до него, както и странични въздушни възглавници за всички пътници, допълнени от вентилирани отвори за рамената, които остават отворени и намаляват напрежението за малките пътници.

Хоризонталната потъваща кормилна колона спомага за намаляването на тежестта в главата и гръдния кош, отдалечавайки се от водача при удар с висока скорост. Двете предни седалки са оборудвани с по-ефективна Система за предварително натягане и постепенно отпускане на коланите. Пътниците на задните седалки са защитени посредством 3-точковите предпазни колани и всички модели предлагат стандартно системата за закрепване на детски седалки ISOFIX.

Друг плюс е Системата на Ford за детско заключване, която позволява на водача да активира или освобождава детското заключване на задните врати чрез натискането на бутон. Заключването автоматично се освобождава в случай на сблъсък.


# # #

За Ford Motor Company
Ford Motor Company, световен автомобилен производител със седалище в Диърборн, Мичиган, произвежда или дистрибутира автомобили на 6 континента. С над 166 000 служители и около 70 завода по света, автомобилните марки на компанията са Ford и Lincoln. Финансовите услуги на компанията се осъществяват чрез Ford Motor Credit Company. За повече информация относно продуктите на Ford, моля посетете www.fordmotorcompany.com.

Ford-Европа отговаря за производството, продажбата и обслужването на автомобилите Ford на 51 пазара и във фирмата работят приблизително 66 000 служители. В допълнение към Ford Motor Credit Company, операциите на Ford-Европа включват Отдел за работа с клиенти и 22 производствени сгради, включително джойнт венчъри. Първите автомобили Ford са внесени в Европа с кораби през 1903 г. – същата година, в която е основана Ford Motor Company. Производството в Европа стартира през 1911 г.

 
Keywords:   c max, euro ncap, focus ford, ford
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...