Новият SL щурмува пазара от юли

Main December 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7030 views | no comments

Вчера ви разкрихме първите данни за новия SL, чиито продажби в Европа започват от юли. Версията SL500 е олекнала със 140 кг спрямо предшественика си, а новите двигатели от серията BlueDIRECT са станали по-мощни, но и с 29% по-икономични. Сред другите нововъдения влизат системата FrontBass, която превръща луксозния спортен автомобил в концертна зала, независимо дали покривът е вдигнат или затворен. Изключително ефективна е и адаптивната система на ветровото стъкло MAGIC VISION CONTROL.
Новото поколение на Mercedes-Benz SL, повече от когато и да било, отговаря на съкращението на името си “SL“ като sporty и lightweight (спортен и лек). Дори масата на SL 500 е със 125 кг по-малко от тази на предишния аналогичен модел.
Моделът е с две различни окачвания – като полуактивното регулируемо е станадартно. Другата алтернатива е активното ABC (Active Body Control), което е опция.
Новият V8 на SL 500 развива макс. мощност от 435 к.с. и е с работен обем от 4663 куб. см, иначе казано – с 0,8 л по-малко от предишната аналогична версия. Въртящият момент за сметка на това е пораснал от 530 Нм на 700 Нм. В гамата влиза и V6 с работен обем от 3499 куб. см. Максималната му мощност е 306 к.с., а макс. въртящ момент е 370 Нм. Средният разход с този мотор е едва 6,8 л/100 км. Автоматичната трансмисия 7G-TRONIC PLUS е оптимизирана за повече иконимии на гориво. От 0 до 100 км/ч SL 350 ускорява за 5,9 сек, а SL 500 – за едва 4,6 сек.
Новото поколение на SL се е удължило с 50 мм, станало е по-широко с 57 мм, осигурявайки по този начин повече вътрешен комфорт.
Цените все още не са обявени, но в Европа и във Великобритания продажбите започват от юли следващата година.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...