Ново AMG сърце за съвършени GT-та

Main July 28, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7660 views | no comments

Mercedes-AMG е на ход с ново високотехнологично бижу - механичното 4,0-литрово битурбо сърце AMG. Този „ве осмак“ ще пришпорва GT автомобили, но едновременно с това производителите обещават и икономия на гориво. С максималната си мощност от 510 к.с. при 6250 об/мин и максималния си въртящ момент от 650 Нм при 1750 – 4750 об/мин при маса от едва 209 кг, двигателят е най-лекият в класа си.
Новакът ще е първият спортен мотор със сухо смазване на картера. Двата турбокомпресора не са монтирани от външната страна на цилиндъра, а вътре в самата “V” конфигурация. Предимствата са компактни размери, оптимална реакция и ниски нива на вредните емисии. Сухото смазване позволява двигателят да е монтиран по-ниско, което измества центъра на тежестта по-близо до пътя и дава основа за високо странично ускоряване.
Вътрешнофирменото обозначение на мотора е M178, а сухата му маса е едва 209 кг, което го прави най-лекия двигател в сегмента. Степента му на сгъстяване е 10,5 : 1
Производителите обещават невероятен звук, който е толкова важен за моторите от този род. Освен това двигателят е с функция ECO start/stop.

 
Keywords:   Mercedes-Benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...