ФБР изплашени от автономните коли

Main July 28, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7920 views | no comments

След като вече е налична технологията за създаване на автономни коли, ред е на трудната законова страна на нещата. От ФБР виждат в тяхно лице потенциални смъртоносни оръжия, способни коренно да изменят полицейските преследвания.
В разсекретен доклад на Бюрото, цитиран от вестник „Гардиън“, се посочва, че самоуправляващите се машини ще имат силен трансформиращ ефект, що се отнася до начините за използване на автомобили от служителите на реда и престъпниците. „Злодеятели ще могат да извършват действия, изискващи две ръце или отклоняване на погледа от пътя – нещо, което е невъзможно към този момент“, се казва в документа.
„Умните“ коли могат да послужат като платформи, от които бегълци лесно да стрелят по преследвачите си, затруднявайки полицията. ФБР отбелязват, че автономните автомобили ще направят придвижването по-ефективно, както и ще улеснят проследяването на престъпниците, но същевременно могат да предоставят повече опции за използване като оръжие в сравнение със сега същестуваващите машини.
От Федералното бюро смятат, че интелигентните автомобили могат да бъдат одобрени от Конгреса и да станат достъпни за обществено ползване в САЩ след 5 до 7 години.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...