Новото SLK 55 AMG

Main December 28, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1263 views | no comments

-От 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди

Видео на новото SLK на Mercedes- Benz можете да видите тук:AutoPress.tv

Броени дни след представянето на новото поколение на модела SLK, Mercedes- Benz разпространи и официалната информация за "баткото в гамата на автомобила. SLK 55 AMG разполага с нова предна престилка, затъмнени предни светлини, както и новата за портфолиото си система с усилвател на волана с променливи съпротивление и предавателно число.

Mercedes- Benz SLK 55 AMG разполага с нови осемнадесетцолови многоспицови алуминиеви джанти, на които са монтирани гуми с размери 225/40 (отпред) и 245/35 (отзад). Бъдещите собственици на новото поколение на двуместния спортист ще могат да си поръчат и нова осемнадесетцолова "комбинация със сдвоени спици. Предните спширачни дискове на SLK 55 AMG са вентилирани и са с размери 345х30 мм, а задните са 300х22 мм.

Впечатляващият преден капак на новото поколение SLK 55 AMG подсказва до известна за мощта, скрита под него. Там се е скрил 5.5 литров, V-образен, осемцилиндров двигател с максимална мощност 265 кВт или 360 конски сили. Максималният му въртящ момент е 510 Нм. Предавателната кутия на автомобила е роботизирана AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC с възможност аз превключване чрез пера от волана. Тези два агрегата са и основните виновници за резултатите от 4.9 секунди в класическата дисциплина 0- 100 км/ч, и 17.5 секунди в не толкова класическата 0- 200 км/ч. Максималната скорост на движение на новата генерация Mercedes- Benz SLK 55 AMG е електронно ограничена на 250 км/ч.

Базовата цена на новото SLK 55 AMG е малко над 69 000 евро, а пазарният дебют на автомобила ще се състои през март следващата година.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...