Осем наградени автомобила в Goldene Lenkrad

Main November 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10710 views | no comments

Престижните немски издания Bild am Sontag и Auto Bild обявиха победителите в ежегодната си класация Goldene Lenkrad. Този път осем автомобила бяха удостоени с почетния приз. „Златото" отиде при модели на Audi, BMW, Mercedes, Porsche и VW, а два представителя от гамата на компанията PSA Peugeot Citroen получиха награда по екологични съображения. Журито се състои от главните редактори на изданията от цял свят, в това число и нашия колега Ралф Петров от Auto Bild България. Статуетките бяха връчени на висшите мениджъри на автомобилните компании в лицето на Мартин Винтеркорн (VW), Фриде Спрингер и Дитер Цече (Mercedes), Н. Райдофер (BMW), M. Мюлер (Porsche).
Общо 48 модела участваха за различните класове от началото на конкурса. Победител в категория „малки" е VW up!, BMW Серия 1 се наложи в компактния клас, в средния висок изборът падна на Audi A6, Mercedes SLK получи престижното отличие в качеството си на кабриолет, M-Klasse бе избраникът от сегмента SUV (категория, посочена от читателите на изданията), а Porsche 911 е най-добрият сред спортните (отново категория по желание на читателите). С наградата беше удостоена и дизеловата хибридна технология на PSA в частност, приложена в Citroen DS5 и Peugeot 3008.
Алън Мълъли, шеф на Ford, получи почетния приз на конкурса.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...