Програма на Renault обучава най-малките ученици за безопасно поведение на пътя

Main November 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9975 views | no comments

На 3 ноември в София беше даден българският старт на Международната програма на Renault за обучение на най-малките ученици в безопасно поведение на пътя. От тази година програмата запознава малчуганите и с понятия, свързани с околната среда - възобновяеми източници на енергия, рециклиране, алтернативни начини на транспорт.
Инициативата, която досега носеше името “Безопасност за всички”, през есента на 2011г. стартира под името “Безопасност и мобилност за всички”.
В 119 СОУ “Академик Михаил Арнаудов” в София директори и преподаватели от столичните училища имаха възможност да се запознаят с новостите по програмата и с новите учебни материали, разпространявани безплатно от Renault.
През декември учениците, не само от столицата, но и от други големи и малки български градове, ще получат заявените от тях материали и ще започнат учебна дейсност с тях.
Две са основните новости в учебните пособия: Освен модула “Безопасност за всички” е добавен втори модул „Мобилност за всички”, предлагащ по-достъпна информация за това какво представляват вятърна, слънчева и хидроенергия, както и рециклиране, алтернативни начини на придвиждане в градска среда и други полезни и актуални за обществото ни понятия.
Втората промяна е свързана с разширяване възрастовия обхват на програмата. От тази учебна година разработените от специалисти и педагози във Франция материали са адаптирани за две възрастови групи и обхващат повече класове. Всички ученици от 1-ви до 4-ти клас включително могат да усвояват знания чрез интерактивни методи. Игри и задачи заинтригуват децата и им дават възможност сами да открият как да ценят заобикалящия ги свят и да се чувстват сигурни на пътя.
По традиция финален етап на инициативата е Международният конкурс за рисунка, в който децата споделят по достъпен за тях начин наученото в часовете и дават израз на своите идеи по темите за безопасността на пътя и отговорното отношение към природата. Финалистите в Националния конкурс участват в Международната среща на финалистите в Дисниленд, Париж през юни 2012, където ще се срещнат със воите връстници от всички страни участнички.
През 2011 година “Безопасност и мобилност за всички” на Renault навърши 10 години и стартира петото си издание в България. Програмата е част от действията на Renault в посока на създаване на по-безопасни пътища, по-сигурни автомобили, по-отговорни шофьори и пешеходци. Поради това, в международен мащаб, програмата е партньор на инициативата на ООН „Десетилетие на действия за безопасност на пътя”, а на локално ниво в България има подкрепата и на организации като Столична община, Съветът за безопасност на движението на децата в Столична община, Френският културен институт.

 
Keywords:   renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...