От днес Fiat няма да е италианска компания

Main August 1, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11760 views | no comments

След 115 години най-големият италиански производител и символ на държавата - Fiat, се глобализира и мести своята регистрация. Представители на фамилия Аниели и други инвеститори ще се срещнат днес в Торино, за да парафират документите за края на Fiat като юридическо лице в Италия след сливането с Chrysler. Новата компания Fiat Chrysler Automobiles NV, създадена от шефа с италианско-канадски произход Серхио Маркионе, ще бъде базирана във Великобритания, ще се подчинява на холандския закон и ще бъде листвана на фондовата борса в Ню Йорк.

"Раждането на FCA ще спре несигурния живот на Fiat. За пръв път имаме различна перспектива - няма да играем ролята на оцеляващи", коментира председателят на компанията Джон Елкан, внук на Джани Аниели.

С новата структура основаната като Fabbrica Italiana di Automobili Torino компания ще се конкурира по-добре срещу General Motors Co., Volkswagen Group и Toyota Motor Corp., смята Маркионе. Юридическата мярка не означава, че Fiat напуска Италия, а желание да се преструктурира в условията на глобализация. Компанията ще инвестира 55 млрд. евро в следващите 5 години, за да увеличи продажбите си с 61% до 7 млн. до 2018 г.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   fiat
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...