Още веднъж спад наполовина при продажбите на автомобили

Main February 10, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 674 views | no comments

Катастрофални продажби на нови автомобили у нас за месец януари отчете Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Реализацията на нови превозни средства се е свила с още 47,1% за първия месец на 2010 г. до едва 1215 продадени превозни средства, след като за миналата година продажбите намаляха с около 50%. Това означава, че в момента се продават около четвърт от автомобилите, които са били реализирани през рекордната 2008 г. у нас.

За януари у нас са реализирани общо 1215 превозни средства (-47,1%), от които 1160 леки и лекотоварни автомобили (-47,3%) и 55 камиона и автобуса (-47,2%). Продадени са и наполовина по-малко мотоциклети и ATV отколкото през 2009 г. – 3 на брой.

При леките автомобили изненадващо най-продавана става марката Dacia, която единствена отчита ръст и през януари е реализирала 138 коли (+38%). Всички останали от водещите у нас автомобилни марки отчитат значителен спад в продажбите си. Най-малък е той при Peugeot със 119 продажби (-27%), като с този резултат френската марка е на второ място по продажби. Следват Ford със 118 продадени автомобила (-50,4%), Volkswagen с 87 продажби за месеца (-69,7%) и Citroen със 74 продажби (-72,4%). Миналогодишният лидер по продажби у нас – Toyota, въобще не присъства в челната петица на най-продаваните марки.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...