Още по- голяма къща за Peugeot благодарение на София Франс Ауто

Main July 2, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1309 views | no comments

Видео от събитието можете да видите тук:AutoPress.tv

- Българска инвестиция от близо 12 млн евро
- "Peugeot застава зад София Франс Ауто, Фредерик Сен-Жур- генерален директор на Peugeot

Днес отваря врати най- новият комплекс на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot в България. Той е трети за София и се намира на бул. Ботевградско шосе No. 459. Така марката присъства на 3-те най-важни пътни артерии на столицата – магистрала Тракия, магистрала Хемус и международен път Е 79.

Специално, за откриването на новата къща на Peugeot, в България пристигна г-н Фредерик Сен-Жур - генерален директор на Automobiles Peugeot, придружаван от г-н Бернд Шанц- директор Световни пазари, г-н Давид Рио - директор Източна Европа и Средиземноморие и г-н Тома Басте - регионален мениджър Източна Европа и Русия.

По време на специалната пресконференция, Фредерик Сен-Жур изрази своето голямо задоволство, от това че може да присъства на официалното откриване на новия комплекс, какот и заяви своето лично удовлетворение от работата си със София Франс Ауто и лично с г-н Стоян Желев, управляващ директор на българската компания. "Г-н Желев успя да изведе марката Peugeot на челната позиция в шест последователни години и аз безкрайно му благодаря за това, заяви г-н Сен-Жур. Също така по време на пресконференцията стана ясно, че Peugeot не планира директно навлизане на нашия пазар.

Фирменият комплекс е най-мащабният инвестиционен проект в историята на София Франс Ауто, с вложени над 11 млн. евро. Откриването му съвпада и с друго значимо събитие за фирмата - 15 години от началото на дейността й. До завършването на проекта, инвестицията се очаква да нарастне до 12 млн евро.

Новият комплекс е част от стратегията на София Франс Ауто за развитие на търговско-сервизната мрежа в страната. В момента оторизираната мрежа на Peugeot включва 3 търговско-сервизни центъра в София и 22 представителства в страната. До месец ще отворят врати три нови Blue Box центрове - в Карлово, Смолян и Разград, а до края на годината още 2 – в Плевен и Търговище През следващите три години ще бъдат открити още 12 Blue Box центъра в страната.

Новият комплекс е с разгъната застроена площ от 14 140 кв.м. и е построен за 9 месеца. В него се помещават търговско-сервизен център Blue Box, логистичен център, централен склад за резервни части, гуми и масла, административна сграда на 6 етажа, складова площ за 350 нови автомобила, паркинги за 250 клиентски автомобили и изложбена зона за 80 оказионни автомобили.

Търговско-сервизният център (BLUE BOX) е с разгъната обща площ от 5 200 кв.м. и разполага с изложбен салон, в който ще бъдат разположени 24 автомобила, мотори и велосипеди Peugeot. Обзавеждането е по последните дизайнерски тенденции на Peugeot.
Сервизната част разполага с бърз сервиз, задълбочен сервиз, бояджийно и тенекеджийно отделение, изградени и оборудвани съобразно най-модерните технологии. На клиентите се предлагат пълно обслужване на всички механични агрегати на автомобила, като особено внимание е отделено на тенекеджийските услуги, изправянето на тежко повредени каросерии и боядисването.

И тук ще се работи с диагностичната система Peugeot Planet System, която позволява директна диагностика на автомобилите в реално време от двете световни технически платформи на Automobiles Peugeot в град Нант, Франция и град Сарсбрук, Германия. Осигурена е и най-съвременна апаратура за диагностика и отстраняване на евентуални повреди в електрониката и електрооборудването. В новия център е развита и концепцията Peugeot Rapide – сервиз за бързи ремонти без да е нужно предварителното записване на час. Предлагат се няколко вида експресни услуги със специални пакетни цени за различните модели: смяна на масла, гуми, накладки, акумулатори, диагностика на ходова част и динамичен баланс на автомобилни колела. Всичко това се извършва веднага от висококвалифициран и обучен персонал, с оригинални резервни части и консумативи и с гаранция за качество.

Има още магазин за резервни части, бутик за сувенири Peugeot, кафене. Специално място е отделено за детски кът, където малките клиенти могат да се забавляват. Обособена е и зона със специфичен дизайн за предаване на новите автомобили на клиентите.

Пред изложбения салон е предвидена демонстрационна площ за лекотоварната гама на Peugeot, както и зона за автомобилите, които могат да се тестват от клиентите на марката. И двете зони са специално обозначени по нормите на производителя.

Логистичния център е съставен от централен склад за резервни части, гуми и масла, склад за мотопеди и велосипеди, експедиционен център за предпродажбена подготовка на новите автомобили и пункт за годишен технически преглед.

В експедиционния център с обща площ от 680 кв.м. се извършват всички дейности по подготовката на автомобилите за предаване на клиентите в цялата страна. В автомобилите се монтират и алармени инсталации, озвучителна техника и различни видове аксесоари. Пряко заетите с тези дейности са 28 човека.

Централният склад за резервни части разполага с наземна и подземна част на обща площ от 5 610 кв.м. Това дава възможност за бърза и точна обработка на до 6 камиона дневно. Понастоящем доставките от Франция са два пъти седмично, а към всички точки от мрежата на Peugeot в България – шест дни в седмицата. По този начин клиентите от страната получават поръчките си в рамките на 24 часа от заявката. В случай, че резервната част трябва да се поръча от Франция, доставката й се осъществява до 7 работни дни. С новия склад съществено ще се подобри качеството и скоростта на доставките на резервни части както в София, така и в страната.

Административната сграда с обща площ от 2650 кв.м. ще бъде завършена в края на лятото и ще приюти лизинговия отдел, както и всички отдели, отговарящи за дейността по вноса и дистрибуцията на марката PEUGEOT в България.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...