По-красивото Audi

Main March 16, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3808 views | no comments

Хот-моделът Audi RS3, показан в края на миналата годинаq става "лебедова песен" на сегашното семейство А3. От следващата година ще видим ново поколение на три и петвратия хечбек със същото име, а през 2013-а ще видим и най-красивото досега Audi - концептуален седан, който видяхме на автосалона в Женева.

В основата на този автомобил e удълженото и разширено шаси на петвратката RS3. Междуосието е удължено до 2630 мм (+52 мм), следата отпред до 1572 мм (+8 мм) и отзад до 1542 мм (+14 мм). Концептуалният седан е със 138 мм по-дълъг от сегашната петвратка и с 46 мм по-широк (4440 и 1840 мм).

Под капака на прототипа е разположена турбо-петица 2,5 л с директно впръскване на горивото (408 к.с., 500 Нм) и седемстепенен робот S tronic. По сметките на инголщадтци, A3 concept ще излита до 100-е за 4,1 сек, ще има среден разход на гориво от около 9,1 л/100 км, а изхвърляният СО2 няма да надминава 212 г/км.

Капаците и вратите са алуминиеви, а решетката на радиатора, предните въздухозаборници, огледалата, дифузорът и спиците на алуминиевите 20-цолови джанти са от кевлар, който все по-широко ще навлиза в серийните коли на Audi, първо при моделите от линията RS.

Интериорът на серийния седан А3, по обещанията на немците, малко ще се различава от това на прототипа. Особено внимание конструкторите са отделили на компактността на "вътрешните органи" на автомобила и в частност, на възлите на системата за отопление, което дава повече свобода за проектирането на приборното табло.

Hещо, което няма да видим на серийния модел са изплуващите навън дръжки на вратите при докосване на прототипа, навярно от съображения за масовата безопасност, но доста от "тъч"-технологията ще остане в колата - предвидени са закрепвания за iPad, тъч-пад е използван и в бутона на контролера MMI.

На автосалона в Шанхай през април A3 ще бъде представен във версия e-tron, а след две години Китай трябва да стане главен пазар за седана, след което той ще щурмува Америка и Европа.

 
Keywords:   audi rs3, tronic
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...