Правят и клиентска версия на TMG GT86 Cup

Main December 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10270 views | no comments

Спортното подразделение Toyota Motorsport GmbH (TMG) е готово с клиентската версия на модела TMG GT86 CS-V3. Автомобилът е създаден за VLN сериите на „Нюрбургринг” и прототипът има победи в класа. Целта на сериите е състезание на минимална цена с надежден автомобил и минимално количество резервни части за смяна. GT86 CS-V3 вече навъртя над 7000 км. Мощността на двигателя е 200 к.с. при 7000 об/мин, а максималният въртящ момент 205 Нм. Трансмисията е стандартна 6-степенна механична, а състезателният кит включва спортно окачване, подсилена спирачна система с модифицирани апарати, дискове и охлаждане, хомологиран роукейдж, седалки, 6-точкови колани, електронна пожарогасителна система и оптимизирано разпределение на масата.

Във VLN състезанията участват над 200 души, а TMG осигурява сервизна асистенция на „Нюрбургринг” чрез партньора си IKmedia. Цената на TMG GT86 CS-V3 е точно 45 815 евро, което означава, че за 50 хил. Евро може да покриете пълен сезон в шампионата с ваш автомобил. Годишната такса към TMG е 2500 евро, срещу които получавате състезателен костюм с лога на TMG GT86, VIP пас за хоспиталитито и отстъпка при покупка на гуми и резервни части на пистата.

Хомологацията на TMG GT86 Cup позволява участие и във V3 класа на „24 часа на Нюрбургринг”. През 2012 именно прототипния автомобил на TMG спечели в категорията на състезанието.

„Новината е много важна за TMG и феновете на състезанията за издръжливост. Благодаря на VLN, Toyota Motor Europe и IKmedia за подкрепата в развиването на TMG GT86 Cup. Ще бъде фантастично да се наблюдава битка между няколко автомобила GT86 CS-V3 на писта като „Нюрбургринг”. Горди сме, че GT86 CS-V3 се доказа като надежден и достъпен състезателен автомобил”, коментира Йошиаки Киношита, президент на TMG.

Календарът на VLN за 2013 все още не е обявен, но традиционно е съставен от 10 състезания от март до октомври.




 
Keywords:   tmg, toyota, toyota motorsport, vip
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...