Премиерата на 599XX се състоя

Main December 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6575 views | no comments

Ferrari представи официално пред света звездата си 599XX на 36-ото поред издание на „Автомобилен салон Болоня" вчера. Суперколата представлява истинска еволюция на идеята за екстремна нехомологизирана спортна берлинета с подобрени технически възможности. Купувачите й ще бъдат богаташи, участващи в пистови състезания.
В новия 599XX са вложени най-фините технологии на пътните коли от легендарната марка, но съчетани с директни заемки от Формула 1. Динамиката на шасито е подобрена, автомобилът е и с аеродинамичен пакет, редица системи за електронен контрол, нови гуми Pirelli. 599XX е по-мощен от преди - 750 к.с., а масата му е намалена с 35 кг.
Ключов момент от аеродинамичния пакет е дизайнът на активното задно крило, изработено по нов начин, наречен „opening gap" (отваряща се пропаст). То е с две клапи с профил, подобен на използвания във Формула 1. Върти се електронно, за да регулира притискащата сила, като резултатът е по-добри показатели и стабилност при завой.
Активното крило на 599XX се задвижва автоматично според специфични параметри, синхронизирани с контролиращите електронни системи за безопасност в суперколата (ESP, ABS, SCM и F1-Trac).
Прилагането на странични ауспуси е позволило на инженерите да увеличат мощността на двигателя с 20 к.с. и така тя е доведена до 750 к.с. при 9000 об/мин, докато максимумът на въртящия момент е увеличен до 700 Нм. Всичко това, съчетано със скъсено предавателно отношение, което подобрява ускоряването, дава резултат в обиколка на "Фиорано" за едва 1 мин. и 15 сек.

 
Keywords:   ferrari, gap, pirelli
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...