Шоу на шампионите заедно с Кола на годината

Main December 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6980 views | no comments

Тазгодишното издание на традиционното спортно шоу на шампионите ще се проведе на 7 декември пред зала „Арена Армеец София". Четвъртото шоуто на шампионите се организира съвместно с конкурса „Кола на годината" на „Прес Авто Клуб България".
Пилотите от автомобилни, мотоциклетни и картинг шампионатите са разделени в 16 серии и ще управляват еднакви автомобили на трасе с дължина 750 метра. Правилата са директни елиминация в рамките на 1 обиколка на две огледални трасета на паркинга до залата. Организаторите на шоуто са „Виваком рали тийм", а „Експо Тим" отговарят за „Кола на годината".
Автомобилите, който ще се използват са Ford, Skoda, Chevrolet, Hyundai, Land Rover и Peugeot. За пръв път в историята на състезанието са включени пилоти от мотоциклетните състезания по писта, мотокрос и ендуро.
Шоуто е с начален час 12,00 ч, а билетът за зрителите е 5 лв. То се провежда с благотворителна цел и средствата от тазгодишната проява ще се дарят на фондация „Надежда за малките". Тя предлага алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в „Малка къща" в кв. „Княжево".
Всички желаещи ще могат да се запознаят с качествата на най-новите модели, които водят оспорвана надпревара за титлата „Автомобил на годината", а така също и да се докоснат до колите, с които родните пилоти са постигнали не един международен успех. Строени за среща със запалените автолюбители ще бъдат състезателните автомобилите на Димитър Илиев/Янаки Янакиев, Илия Царски, Николай Златков, Румен Дунев, Петър Гьошев, Ясен Попов, и всички останали на състезателите от планинския, офроуд, рали крос, автокрос шампионати. Ще бъдат изложени и мощните и атрактивни машини от драг-рейсинг, дрифт, тайм-атак. Ще видите и шампионките от женския шампионат.
Във фоайето ще бъдат разположени машините на шампионите по мотоциклетизъм Мартин Чой, Николай Куманов и Ангел Караньотов, култови мотори от мотокроса, шампионата на пистата, супер мотото, ендурото, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове. Присъстващите в залата ще имат възможност да пожелаят лично успех на българските участници в легендарното състезание Дакар - Петър Ценков и Младен Вачков.
В залата за първи път ще бъде изложен и уникалният „Булгар Алпин", с който легендарния наш пилот Илия Чубриков през 1967 г. спечели Балканския шампионат и през 1969 г участва в Рали Монте Карло; Renault 12 Gordini, с което Йордан Топлодолски и Владимир Илиев станаха първите рали шампиони на бившите социалистически страни през 1973 година. Шампионските мотоциклети Балкан на Димитър Василев и на Кирил Николов и много други култови машини.
Ретро клуб България ще изложи най-атрактивните автентично запазени спортни автомобили и мотоциклет. За любителите на „Направи си сам минало" ще има реплики изненади.
Номинираните за автомобил на годината са: BMW серия, Chevrolet Aveo, Ford Focus, Hyundai i40 и Peugeot 508. В категорията ванове и многофункционални автомобили спорят само два автомобила - Chevrolet Orlando и Mazda 5, също така в Автомобили 4х4, където Chevrolet Captiva се изправя срещу Range Rover Evoque. При еко автомобилите се конкурират - Citroen C-ZERO/ Мitsubishi i-MiEV/ Peugeot iOn с хибрида LEXUS CT 200h.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...