Премиерите на щанда на Автомотор Корпорация

Main June 20, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 998 views | no comments

ПРЕМИЕРИ НА СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ - Citroen C4 WRC
Citroen C4 WRC – автомобила на трикратния световен шампион Себастиян Льоб. За първи път в България, само няколко месеца след старта на Световния Рали Шампионат - сезон 2007, почитателите на марката Ситроен и на спортните автомобили ще могат да се докоснат до изключителния C4 WRC.

Плод на сътрудничеството между специалистите по стилистика и спорта, под знака на обновлението на Марката, преминал през експертните ръце на инженерите от Citroen Sport, C4 WRC е автомобил, който в основата си отговаря на всички предизвикателства и нови технически изисквания. Футуристичната визия и най-съвременните иновационни решения продължават славните постижения на Xsara WRC - автомобилът станал три пъти световен шампион при конструкторите в периода 2003 – 2005 г.

Като своя славен предшественик Xsara, Citroen C4 WRC е с четири задвижващи колела, с двулитров двигател с турбокомпресор и шестстепенна предавателна кутия. Особеността при C4 WRC е, че е по-дълъг от Xsara, и надвишава 4,20 м, като е станал и по-широк, от 1770 на 1800 мм, така както позволяват правила. Тази промяна теоретично води до по-голяма стабилност в завой. Електрониката в помощ на пилота също е намалена, нещо което повеляват новите правила.

ПРЕМИЕРИ - Citroen C4 Picasso 5 места
Стилът на C4 Picasso ясно се откроява чрез неговите оригинални и динамични линии. Моделът веднага предизвиква интерес с плавните и хармонични форми, които в същото време излъчват своеобразен динамизъм.

Предната част придава на новия ван ясно изразен индивидуален характер, подчертан от предната броня и стилната радиаторна решетка. Панорамното предно стъкло и широките странични стъкла подчертават принадлежността му към фамилията на вановете на Citroen и тяхната нова визия за видимост и пространство.

Цялостното дизайнерско оформление на каросерията създава усещането за здравина и сигурност. А чрез задния спойлер допълнително се подчертава динамичното излъчване на автомобила.

Задната част на C4 Picasso, както и задните хоризонтални светлини с формата на хокейни стикове носят излъчването като на лимузина. Те подчертават базата и широчината на автомобила, като отреждат на модела достойно място сред най-динамичните автомобили в света. C4 Picasso предлага истинско удоволствие при пътуване и изключително безопасно пътно поведение.

C4 Picasso се предлага с четири висококачествени двигателя 2 бензинови и два дизелови:
при бензиновите варианти, двигател 1.8i 16V с 127 к.с., съчетан с механична скоростна кутия с пет предавки, и двигател 2.0i 16V с 143 к.с.предлаган в комбинация с пилотирана механична скоростна кутия с 6 скорости или в зависимост от предназначението, с автоматична скоростна кутия с 4 предавки;

- при дизеловите двигатели, снабдени с филтър за твърди частици, 1.6 HDi 110 FAP може да бъде съчетан с механична петстепенна скоростна кутия, или с пилотирана механична шестстепенна скоростна кутия, а двигателят 2.0 HDi 138 FAP се предлага с пилотирана механична шестстепенна скоростна кутия или с автоматична шестстепенна скоростна кутия.

НОВ МОДЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ - C4 Grand Picasso - 7 места
C4 Grand Picasso вече завладя сърцата на многобройни клиенти в България и по света. Международната преса класира C4 Grand Picasso за най-добър в своя клас по отношение на удобството, модулността и остроумните приспособления в автомобила.
Като съчетава големи остъклени повърхности с обширно вътрешно пространство, което може да се моделира, C4 Grand Picasso се превръща в първия « visiospace » автомобил.

Този нов еднообемен автомобил може да вози удобно до 7 пътника и всичко в него е създадено така, че пътуването да бъде изключително лесно, приятно и безопасно за всички в автомобила. C4 Grand Picasso е по-дълъг с 12см от пет местния вариант.

НОВИ МОДИФИКАЦИИ -2.2 HDi 173к.с. BVM6 FAP
Моделът С5 ще бъде представен с новия двигател 2.2 HDi 173к.с. FAP (Филтър за твърди частици). с шест степенна автоматична скоростна кутия (BVM6). Този двигател ще се предлага и при флагмана на марката – Citroen C6

 
Keywords:   Citroen C4, citroen sport, wrc
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...