Преработиха М-Клас за папамобил

Main December 11, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5440 views | no comments

Mercedes-Benz създаде на базата на M-Клас нов папамобил. Дитер Цетче, глава на Daimler, връчи ключовете на Негово Светейшество Бенедикт XVI. Автомобилът е специална версия и ще бъде използван за срещи с вярващите във Ватикана и отвъд пределите му.
Инженерите от Mercedes-Benz преработиха задната част на каросерията, като някои от панелите са сменени, а вместо втори ред седалки са монтирани престол и специална стъклена капсула.
До мястото си Светият отец стига през врата, разположена в задната част на стъкления купол, като за улеснение е намалена височината на сядане спрямо стандартната M-Класа.
За да е в унисон с одеждите на папата, автомобилът е решен в бяло, а отвън и отвътре е украсен с герба на Негово Светейшество, за да няма съмнение кой се вози в тази кола.
Mercedes-Benz е основен доставчик на папския гараж от 1930 г. насам. Тогава Пий XI получава седана Nurburg 460 Pullman. По-късно на дневен ред идва 300d във версия „ландо“, а Павел VI е първият, използвал Mercedes-Benz 600 Pullman.
През септември тази година Renault също подари на папата два автомобила, като французите използваха за основа електрическия Kangoo Maxi Z.E.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...