Първият сериен електромобил в света с постоянно 4х4 готов за дебют

Main June 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2560 views | no comments

На предстоящото автомобилно изложение „Париж 2012“ своя световен дебют ще направи новият Outlander Plug-in Hybrid EV. Той ще има архитектурата на бъдещите ICE версии на новия Outlander. Това ще е първият масов модел на основен производител на автомобили, който от самото начало на разработката е предвиден да бъде оборудван с различни системи на задвижване – ICE или PHEV хибридна система.
Автомобилът ще има както електрическо задвижване, така и задвижване с бензинов двигател, когато това е необходимо. Този модел ще е първият серийно произвеждан електромобил с постоянно задвижване на четирите колела.
Уникалната комбинация, на която е базирана системата за задвижване на новия Outlander PHEV (преден електромотор + заден електромотор + разположен отпред бензинов двигател/генератор), дава възможност да се използват три режима на задвижване на автомобила - електрически (4WD електромобил с два електромотора), 4WD електромобил с два електромотора, захранвани допълнително с енергия от генератора и последователен (задвижване с ICE, подпомаган от 4WD система с два електромотора).
Новият Outlander, оборудван с Plug-in хибридната система на Mitsubishi, ще се отличава с дълъг пробег и много ниско ниво на емисии, подобно на демонстрационния автомобил Concept PX-MiEV II, т.е. пробегът ще е около 800 км, а емисиите на CO2 се очаква да са под 50 г/км.
Новият Outlander с ICE ще се появи на пазара в Западна и Източна Европа през есента на 2012 година, а доставките на Plug-in хибридната версия Outlander PHEV ще започнат през 2013 г.
Освен тази, ще има и други премиери на Mitsubishi Motors на автомобилното изложение в Париж, но засега производителят предпочита да ги запази в тайна.

 
Keywords:   mitsubishi, PHEV
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...