Руският танк на Джеймс Бонд влезе в музея му

Main April 22, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 2079 views | no comments

В Лондон е световно известният музей на несъществуващата личност Шерлок Холмс. Защо да няма още един подобен, посветен на не по-малко известен литературен персонаж - легендарния агент 007, който е оставил доста повече материални доказателства за съществуването си, макар и на големия екран, отколкото знаменитият детектив.

Това е била логиката на основателя на музея на Джеймс Бонд - стоматологът от Кесуик (Keswick) Питър Нелсън. Лекуващият доста добре зъбите на жителите на графство Кумбpия стоматолог е насрочил откриването на музея за отбелязване 100-годишнината от раждането на един от бащите на филмовата поредица за агента на кралицата – британския продуцент Албърт Броколи.

В търсене на оригинални експонати за своето творение Нелсън е обиколил доста Земното кълбо и е похарчил за създаване на фондове за музея не една и две стотици хиляди лични средства от скъпата английска пара, купувайки по търговете многочислени предмети и аксесоари, използвани във филмите за Джеймс Бонд от различните превъплащавали се в героя актьори. Финансова подръжка му е оказана и от много от създателите и актьорите в сериала.

Сред най-забележителните персонажи" във филмите за агента с лиценз за убийство" са превозните му средства, без които експозицията на музея не би била пълна. Тука са автомобилът-амфибия от "Октоподът" и Форд Мустангът от "Брилянти завинаги".

Общо в музея на Нелсън са представени 19 автомобила на агента 007, в това число Аston-Маrtin DB5 от "Златното око", "Утре никога няма да умре", Vanquish от "Умри, но не сега"), Lotus Esprit S1 от "Шпионинът, който ме обичаше" и Ford Mustang Mach 1 от 1971-а.

Един от най-новите и забележителни експонати в колекцията е съветският танк Т-55, с който Пиърс Броснан препускаше из улиците на Санкт-Петербург в ролята на агента във филма "Златното око", поразявайки не само зрителите на филма, но и жителите на руската Северна столица, станали неволни очевидци на снимките.

 
Keywords:   keswick
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...