203 конски сили в новото Clio Renault Sport

Main April 23, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 2025 views | no comments

След 20 години активно пазарно присъствие и почти 10 милиона продадени екземпляра, Renault представя на пазара обновената версия на изключително успешния си модел Clio. С дизайнерски препрадки, особено в предната си част, към изцяло новото поколение на Megane, компактният мъник обещава още много приятни и пълноценни изживявания на своите бъдещи собственици. А за по- палавите са предвидени 203 кончета", скътани под прединя капак на новото Clio Renault Sport.

Палавата" модификация на новото Clio Renault Sport демонстрира значително по-агресивна визия, от тази на серийната версия на модела. Това е задължително, особено като се има предвид природата" на колата и необходимостта от оптимизация на аеродинамиката. Автомобилът се предлага с два вида окачване- Sport и Cup, спирачна система Brembo със спирачни дискове с по- голям диаметър, две нива на оборудване- chic and sporty и outright performance (36 килограма по- лека), и разбира се с мощен задвижващ агрегат.

Новото Clio Renault Sport е оборудвано с двулитров, шестнадесетклапанов задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 147.5 кВт или 203 конски сили при 7100/мин. Максималният въртящ момент на двигателя е 215 Нм при 5400/мин, предавателната кутия е шестстепенна механична.

Новото Renault Clio Renault Sport подскача до 100 км/ч за 6.9 секунди, изминава километър от спряло положение за 27.3 секунди и е в състояние да развие максимална скорост от 225 км/ч (+10 км/ч в сравнение със своя предшественик). Нанесените технологични промени са довели също така до намаляване на средния разход на гориво на бързака". Показателят е 8.2 литра на 100 километра пробег.

**********
Видео на новото Clio Renault Sport можете да видите тук:AutoPress.tv

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...