Спад и при луксозните автомобили - Скоро обаче се очаква забавяне на процеса на спад

Main April 10, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1949 views | no comments

Влошаващото се състояние на американската икономика и растящите цени на горивата повлияха доста негативно на продажбите на нови автомобили, като те реално достигнаха най-лошите си нива от 15 години насам. Ситуацията става толкова лоша, че дори купувачите на скъпи и луксозни автомобили (които реално са последната надежда на търговците на автомобили) са започнали да ограничават парите, които харчат за коли. Продажбите на луксозни автомобили са паднали с почти 13 % за последната година, но анализаторите предвиждат в някакъв момент тенденцията да се забави и дори да има евентуален обрат.

В началото на тази седмица се появиха материали в чуждите медии, разкриващи, че продажбите на американски автомобилен производител са паднали с почти 20 % за само една година. Последните данни пък от Autodata сочат, че луксозни марки като Mercedes Benz и BMW също губят от продажбите си. Mercedes имат по-ниски продажби с 3.7 % спрямо март миналата година. Ситуацията при BMW и Lexus е дори още по-лоша,като числата в проценти при тях са съответно 8.7 и 13.6.

Според проучване пък от Unity Marketing 40% от купувачите със среден годишен доход от 155 700 долара планират да похарчат по-малко пари по луксозни стоки през тази година. А когато стане дума за коли, те подчертават, че по-скоро са склонни да сменят модела, а не да продължават със следващото поколение на настоящия.

„Те просто искат да видят, че най-лошото е отминало, дъното е там и всичко ще бъде наред” – каза изпълнителният директор на американската компания за търговия с автомобили AutoNation пред USA Today. „Хората в момента са малко предпазливи”.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...