Тодор Славов седми в рали „Германия”

Main August 23, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1586 views | no comments

Българският екипаж Тодор Славов/Добромир Филипов (Renault Clio R3) завърши на седмо място в класирането на Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC). В генералното класиране на деветия кръг от Световния рали шампионат екипажът на "Булбет Рали Тийм" завърши на 54-то място.
След трудното начало в първите два дни на състезанието Тодор Славов и Добромир Филипов показаха познатото темпо в последния ден на рали „Германия". Двамата записаха две трети места в специалните отсечки и затвърдиха отличните впечатления, които оставят с участията си в стартовете от J-WRC.
„Съжаляваме за пропуснатите възможности в първите два дни на състезанието. Както и очаквахме, то бе изключително трудно, фракцията по пътя беше голяма и точно тя се оказа решаваща при отпадането ни в първия ден. Въпреки всичко, успяхме да завършим и да вземем много ценни 6 точки за класирането в J-WRC, които могат да имат важно значение в края на годината. Искам да благодаря още веднъж на всички, които ни помогнаха и успяхме да стартираме тук. Благодаря и на нашите фенове, които ни подкрепяха във всички дни на състезанието и ни дадоха сили да стигнем до финала" - сподели пилотът на Булбет Рали Тийм, Тодор Славов.
Следващият кръг от програмата на Световния рали шампионат за млади пилоти е във Франция. Състезанието, което стартира на 1-ви октомври, за първи път ще се проведе в околностите на Страсбург. Любопитното за това рали е, че то включва отсечка в родния град на шесткратния световен шампион Себастиен Льоб.
Участието на единствения български екипаж в Световния рали шампионат обаче е под сериозен въпрос. Тодор Славов и Добромир Филипов изчерпаха бюджета си още преди рали Германия и единствено помощта на пловдивската фирма „Або Гранити" им позволи да стартират в немското рали.
„Надявам се, че това не бе последното ни участие за тази година. Даваме всичко от себе си, резултатите ни са добри. Имаме и реални шансове да постигнем най-доброто българско класиране в Световния шампионат. Дано да получим подкрепата, която ни е нужна, за да завършим успешно кампанията си в J-WRC" - завърши Славов.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...