Уникален екземпляр - Москвич 2142 Дует-1 Спорт

Main August 23, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 3430 views | no comments

На снимките е един от седемте представителя на нереализиран проект на АЗЛК - Москвич Дует-1 Спорт. Автомобилите от тази лимитирана серия е трябвало след подготoвка в заводски условия да бъдат използвани за участие в рали-състезания.

Уникалният екземпляр на снимката, подобно и на другите шест, е с преработено купе с вътрешна предпазна рама за по-голяма твърдост, има усилени лонжерони и скъсено междуосие, а в периода на разграбването на завода е попаднал в ръцете на сегашния си собственик. В колата е монтиран двигател на Renault, който също е претърпял известен тунинг.
В автомобила са слагали два двигателя от Renault — F3R и F7R с еднакъв литраж, но с ралично ниво на форсиране - 113 и 148 к.с, ускоряването от място до до 100 км/ч е било 11.5 или 9.5 сек., разхода на гориво около 10 литра на 100 км градско.

По думите на собственика Дует-ът е много добър за управление, поради по-доброто разпределение на масите в купето, а маневреността му е по-висока, заради скъсеното междуосие. Максималната скорост на колата в сегашното й състояние е 200 км/ч, в нея е монтиран климатик, има електропакет на стъклата, хидроусилвател на волана и регулируем волан.

Размери на колата - 4230 х 1690 х 1400 мм.

Много интересен е външният облик на автомобила, изпълнен по метода на аерографията с мотиви от рали-достиженията на АЗЛК и производствения конвейер на умрялата съветска марка.

 
Keywords:   f3r, renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...