Триумф за Ценков и Вачков на рали “Мароко”

Main October 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2745 views | no comments

Изключително успешно представяне за Петър Ценков и Младен Вачков втазгодишното издание на рали “Мароко”. В най-голямото африканско офроуд рали, събрало на старта си над 170 машини, Петър Ценков повтори миналогодишния си триумф и завърши втори в генералното класиране при ATV-четириколките. Неговият съотборник Младен Вачков се представи също брилянтно, записвайки трето място още с дебютното си състезание в Африка. Нещо повече, българските ATV-пилоти са с двойна победа в категорията за четириколки с 4х4 задвижване.
Нашите състезатели трябваше да премерят сили с едни от най-силните състезатели на планетата, които традиционно използват рали “Мароко” за финален тест преди “Дакар”. В продължение на една седмица, Ценков и Вачков трябваше да преодолеят 3000 км, половината от които състезателни етапи сред пустинята и тежките каменисти трасета в Мароко. Въпреки съпътстващите ги технически проблеми, българите устискаха мъжки до края на надпреварата, поднасяйки поредния офроуд успех за България. След финала, и двамата бяха единодушни, че за добрия резултат е помогнало участието им като екип – карайки заедно, а не състезавайки се помежду си.
Рали “Мароко” бе последното голямо изпитание за Петър Ценков и неговия съотборник от Рали рейд.БГ Младен Вачков преди старта на рали “Дакар” 2012, който ще бъде на Нова година в Буенос Айрес. Пустинният мегамаратон ще отведе състезателите през Аржентина, Чили и Перу. Ще ви припомним, че в тазгодишното издание на рали “Дакар”, Петър Ценков стана първият българин достигнал успешно до финала.
За следващия “Дакар” българите отново ще разчитат на подготвени ATV-четириколки Can-Am Renegade с 800-кубиков двигател и 4х4 задвижване. Такива машини двамата пилоти използваха и при успеха си в Мароко.

 
Keywords:   Off Road
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...