Украина купува 2000 Toyota Prius за полицията си

Main June 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2120 views | no comments

МВР на Украина ще обнови част от парка си ведомствени автомобили за сметка на средства, получени от продажбата на Япония на част от държавната си квота за изхвърлени парникови газове. Предварителните договоренности с японската правителствена организация NEDO са вече направени.

В момента парка на автомобили на вътрешното украинско министерство е 12 700 коли, 30% от които трябвада се заменят незабавно. По данни на Toyota Украйна, цената на модела Prius, в зависимост от комплектацията, варира в рамките на 24,7-30,3 хиляди евро.

Сделката е на базата на протокола от Киото, според който държавите с високо потребление на невъзобновляеми енергоносители - въглища, нефт, природен газ и др., трябва да купуват квоти за замърсяванията от държави с ниско потребление.

На тези, по-слаби в икономическото си развитие държави, се позволява да инвестират получените средства в съвременни и екологично чисти технологии. По същия начин неотдавна Естония закупи 507 електрокара Mitsubishi i-MiEV в обмяна на квотите си за промишлени вредности от изхвърляния в атмосферата CO2.

 
Keywords:   mitsubishi, nedo, prius, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...