Фолксваген лекотоварни автомобили празнува „60 години Транспортер”

Main August 29, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 3660 views | no comments

Преди 60 години холандският вносител на Фолксваген Бен Пон намира на територията на завода във Волфсбург превозно средство, произведено собственоръчно от работниците от завода, с което те транспортирали тежките панели. Малко след това идеята била скицирана и получила наименованието "Bulli – модел, превърнал се по-късно в двигател на икономиката, любимо превозно средство на хипи-поколението и предпочитан автомобил за превоз на пътници. Тази удивителна история е залегнала в основата на идеята на централата на Фолксваген Лекотоварни автомобили да организира международна среща за всички любители на лекотоварните автомобили с марка Фолксваген и в частност Транспортер. Съборът ще се състои между 5 и 7 октомври 2007 г. в Изложбения център в гр. Хановер – Германия.

Това е първата по рода си сбирка, която Фолксваген Лекотоварни автомобили организира. Очаква се на тридневното мероприятие да пристигнат стотици необикновени и исторически ценни модели. На Хермесплац пред зала 27 на Изложбения център ще се стекат гости от цял свят, които ще могат да се насладят на специална програма, включваща шоу и различни забавления, както и филмов маратон под открито небе.

Малко автомобили могат да бъдат свързани с такава силна емоция, както Фолксваген "Bulli. Моделът се асоциира с икономическо благоденствие, независим дух и несравнимо удоволствие от пътуването. Той е симпатичен, надежден и е истиснки култово возило., споделя Щефан Шалер – говорител на управителния съвет на Фолксваген Лекотоварни автомобили.

На 108 000 кв.м. паркинг площ между 5 и 7 октомври на вниманието на гостите на форума ще бъдат представени реставрирани исторически модели, модели от поколенията Т1, Т2, Т3 и Т4, както и продукти от актуалната гама на Транспортер.
Историческите "Bulli - автомобили ще тръгнат в конвой от завода на Фолксваген Лекотоварни автомобили в Хановер на 5 октомври и ще пристигнат в Изложбения център.

Допълнителни 18 000 кв.м. са предвидени от организаторите за официалната изложба, на която посетителите ще бъдат върнати 60 години назад в историята, във времето, когато първият "Bulli е поел по пътя. В специално обособени площи семейства ще могат да къмпингуват със своите Транспортер-и, там ще се разположат и щандовете на фен-клубовете на VW "Bulli от цял свят, както и импровизиран пазар за резервни части. Това е и мястото, където цяла нощ ще се прожектират филми, в които "Bulli играе главната роля, като акцента на вечерта ще е филма "Мис Слънчице.

На 6 октомври програмата предвижда състезания на историческите модели в категориите най-стари Т1, Т2 и Т3, най-красив Т1 до Т5, най-оригинален Т1, Т2, Т3, най-много навъртян километраж и тунинговайте моят Bulli. Гостите на форума ще имат възможността да се докоснат до най-красивите и необикновени автомобили и да разберат от техните собственици защо те обичат именно този модел. Едно от най-интересните събития на събора ще бъде музикалното шоу с участието на световни звезди, които пътуват по турнета именно с Транспортер.

Разбира се, ще се предостави и възможност за тестови шофирания на актуалните продукти от гамата на Фолксваген Лекотоварни автомобили.

Всички почитателите на "Bulli и марката Фолксваген са добре дошли на събора. Всеки желаещ да вземе участие може да се регистрира на интернет страницата www.vwn.de. Там е поместена изчерпателна информация за срещата по повод 60-годишнината на Фолксваген Транспортер.

 
Keywords:   bulli
 

Images Gallery


 

2009 Jaguar XF 2009 Jaguar XF
August 28, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...