Футуристична скица чертае бъдещето

Main November 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5655 views | no comments

SOLENOPSIS Race Vehicle беше дизайнерско предложение за състезанието с автомобилни скечове Terra Prix 2085. То е своеобразен опит да хвърлим бърз поглед към състезанията от не чак толкова далечно бъдеще. Визията, показана от дизайнера Борка Шварцер, предполага висока сложност, комбинирана с напредничави технологии, здрава конструкция и решения от придата. SOLENOPSIS Race Vehicle би трябвало да осигурява пътувания по места, където човешки крак не е стъпвал, но без да ги разрушава. Това футуристично возило разчита на биомимикрията, за да се адаптира към околната среда.
Каросерията на SOLENOPSIS е вдъхновена от телесната структура на мравката и е изградена от отделни модули, които биха подлежали на незабавен ремонт. Гарантирана е и безопасност на шофьорите. Освен това този автомобил може да се трансформира от гумите до пистата по време на състезанието, като наноструктурата на трасето е способна да се свързва с тях чрез генератори с магнитни полета, намиращи се в колелата.

 
Keywords:   race vehicle
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...