ХИБРИДЪТ НА AURIS В БЪЛГАРИЯ ОТ СЕПТЕМВРИ

Main August 23, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1644 views | no comments


Първите десет получават 10% отстъпка от цената

Toyota стартира продажбите на втория пълен хибрид в гамата си – Auris HSD, с намерението до две години всички модели Toyota да се предлагат и в хибридна версия.

На 1 август 2010 в Япония беше продаден 1 милионният хибриден автомобил, произведен от Toyota Motor Corporation, а в света до момента са продадени 2,68 милиона хибрида с марка Toyota / Lexus.

Пълният хибрид Toyota Auris HSD споделя познатата от последното поколение на Prius технология - Hybrid Synergy Drive. Иначе казано, пълнохибридна комбинация от 1.8 литров бензинов двигател (99 к.с и 142 Нм) и мощен електромотор (80 к.с и 207 Нм). Максималната комбинирана мощност на хибридната система е 136 к.с.

По принцип, максимален комбиниран въртящ момент при хибридите не се изчислява. Едно е сигурно – от спряло положение Auris HSD потегля с пълните 207 Нм на електромотора, на разположение още в мига на докосване на педала на газта, преди да впрегне останалите 142 Нм на двигателя при по-висока скорост.

Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 11.4 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч. Разходът на гориво при комбиниран цикъл на движение е 3.8 л/100 км, а емисиите на CO2 – само 89 г/км!

Пълният хибрид Auris HSD позволява автономна работа на електромотора или на бензиновия двигател, както и съвместно функциониране на двата агрегата в пълен синхрон. Това е възможно благодарение на безстепенна автоматична хибридна трансмисия, която неусетно варира съотношението между бензиново и електрическо задвижване.

Хибридното задвижване на Auris HSD Full Hybrid има четири режима на работа, три от които се избират ръчно – ECO за максимална ефективност, POWER за максимална динамика и EV за работа изцяло на електричество. Четвъртият режим е автоматичен.

Външните отличителни белези на Auris HSD са броните, както и радиаторната решетка, чийто хромиран акцент допълнително подчертва иновативната визия на модела. Благодарение на минималните промени в екстериора коефициентът на челно съпротивление е сведен до 0.28.

Външните размери на автомобила (4245 х 1760 х 1510 мм), както и колесната база (2600 мм) доказват, че Auris HSD e първия пълен хибрид в компактния сегмент.

Автомобилът ще се предлага със следното серийно оборудване:
9 въздушни възглавници
Автоматичен климатик
Радио/CD с 6 тонколони
Cruise Control
Предни и задни електрически стъкла
15" алуминиеви колела
Автоматични фарове и чистачки
Безконтактна система за влизане в автомобила и стартиране на двигателя
Електрически и отопляеми странични огледала с функция за електрическо прибиране

Аuris HSD се произвежда в Toyota Motor Manufacturing UK, Бърнастон, Великобритания.

В България хибридът се предлага на цената от 45 990 лв. с ДДС. Само за първите 10 клиента, проявили интерес към хибрида Тойота Балканс предлага ексклузивни условия за продажба – 10% ценово предимство.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...