Цените на новите коли - с 23% нагоре от 2001-а насам

Main June 7, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 773 views | no comments

Според изследване на EurotaxGlass средната цена платена за нов автомобил е драматично нараснала през последните години скачайки с 23% от март 2001-а до март 2007-а във Великобритания / от £13,900 на £17,100/.
Според Ейдриан Ръшмор, управляващ редактор в EurotaxGlass, няколко са основните причини за нарастването на цените. Първият е че доста от по-престижните марки като BMW, Audi и Mercedes са успели да увеличат пазарното си присъствие и са дръпнали част от клиентите на по-масовите марки. Вторият е нарасналата привлекателност на дизеловите автомобили, чиято цена, естествено е по-висока с 1000-1500 паунда на автомобил с иначе еднакво оборудване. На трето място е умението на производителите и търговците, които успяват да убедят клиентите да си купуват автомобили с по-висок клас на оборудване, както и пускането на нишови модели, които носят по-висока норма на печалбата.
Цените на употребяваните автомобили също растат. При тригодишните коли например увеличението е от средна цена £6,700 на £7,800. В същото време растеж няма, а дори напротив - тригодишният автомобил губи средно от цената си минимум £1,700. Почти същото е положението при едно, две и четиригодишните автомобили.

 
Keywords:   bmw, mercedes, 163, amp, bmw audi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...