Шпиони заснеха следващото поколение MINI Cooper

Main January 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2750 views | no comments

Шпиони заснеха бъдещия MINI Cooper по време на зимни тестове в компанията на няколко други прототипа на MINI, както и на BMW Серия 1 GT. Бъдещото MINI ще използва нова платформа със задвижване на предните колела, носеща кодовото име UKL. Новият модел ще бъде с по-големи размери от сегашния. Въпросната платформа ще бъде използвана и в други модели на MINI като Clubman, включително и в ново компактно BMW, което ще се появи през 2014 г.
Ще се предлага разнообразие от двигатели, включително 1,5-литров 3-цилиндров агрегат във варианти с бензин и дизел и мощности от 130 к.с. до 150 к.с. Cooper S ще получи 2-литров 4-цилиндров то BMW Серия 1 и нов 1,6-литров турбо агрегат генериращ 180 к.с. За JCW е предвиден същият турбо двигател, но с 220 к.с. След споразумението за споделяне на хибридни технологии между PSA и MINI през 2010г., в по-късен етап компанията ще пусне и хибридна версия, изполваща новата платформа с предно предаване UKL.

 
Keywords:   bmw, jcw, Mini, mini clubman, mini cooper, psa, ukl
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...