Японците престават да купуват коли

Main July 5, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1058 views | no comments

Обемите на продажби на нови коли в Япония, според резултатите на първите шест месеца на годината са достигнали най-ниското си ниво от 30 години насам. Според Асоциацията на автомобилните дилъри на страната - Japan Automobile Dealers Association, от началото на годината досега са били продадени само 1,8 милиона коли, което е с 10,5 процента по-малко от миналата година. Интересно сравнение е, че същата цифра нови автомобили са купили за първите шест месеца на 1975 година.
Сериозният спад в продажбите се наблюдава практически при всички местни марки - Toyota е реализирала през юни с 13 процента по-малко коли, отколкото за същия месец миналата година, Mazda с на 13,5 процента по-малко. Продажбите на Honda за същия месец са паднали с 8,2 процента, а Nissan съобщава за намаление от 6,3 процента.
Според аналитиците, намалялото търсене на нови автомобили се обяснява на първо място с остаряването на японската нация, а пенсионерите не бързат да сменят често колите си. Спадът в продажбите е свързан и със закъснението в изкарването на пазара на новите модели. Повечето японски производители се стараят да стартират продажбите на новите си модели по-близко към есента, което донякъде обещава, че във втората половина на годината продажбите ща нараснат.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...