8,7 млн. евро годишна заплата на шефа на Ferrari

Общи 28 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4256 посещения | без коментари

Шефът на Ferrari Лука Кордеро ди Монтедземоло е получавал двойно повече от колегата си Серджо Маркионе, глава на Fiat S.p.A., част от която е легендарната италианска марка.
Според резултатите, публикувани тази седмица, Монтедземоло, който беше и глава и на Fiat до април 2010 г., е получил годишно възнаграждение 8,7 млн. евро, докато Маркионе е получил само 3,5 млн. евро.
Последният е начело на най-големия италиански индустриален холдинг от 2004 г. насам. Маркионе е получил 3,050 млн. евро възнаграждение за тази си роля и още 423 300 евро за поста си в швейцарското подразделение на компанията Fiat Switzerland SA.
Монтедземоло, който е маркиз по рождение, е получил 7,549 млн. евро за поста си във Ferrari и още 1,033 млн. евро за този във Fiat.
Джон Елкан, начело на марката Fiat и пряк наследник на фамилията Аниели, която я контролира, е получил само 589 000. За сравнение ще посочим годишните заплати на други шефове в холдинга, които са взели между 65 000 и 95 000 евро.

 
Ключови думи:   encodeuricomponent, ferrari, fiat, speed press, switzerland
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте