Alfa Romeo планира имиджово купе със задно предаване

Общи 03 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6254 посещения | без коментари

Alfa Romeo подготвя купе със задно разположен мотор и задно предаване за цена от 40 000 евро. Производството му трябва да започне до края 2012 г. Негов предвестник ще бъде концепция с невероятно ниска маса, която трябва да дебютира на салона в Женева през следващия месец, ако бъде готова навреме. Ще предлагат серийния вариант като 4C GTA. Заклетите „алфисти" вероятно помнят Duetto Spider, който също беше със задно предаване.
Новият супермодел ще излиза от една от фабриките на Fiat в Италия. Между 20 000 и 25 000 бройки от него възнамерява да произведе компанията през следващите пет години.
Обликът на 4C GTA е разработен от дизайнерския център на Alfa в Торино. Това ще бъде компактно, изключително ниско 2-местно купе. В някои фенски сайтове и блогове на марката бе публикувана погрешна информация, че моделът е разработен от Pininfarina S.p.A.
Благодарение на инвационен конструкторски метод, който комбинира въглеродни влакна и алуминий, 4C GTA ще тежи не повече от 850 кг. Така съотношението между маса и мощност ще бъде 3,5 кг/к.с., въпреки че моторът ще е 1,8-литров 4-цилиндровия, познат ни от Giulietta, само че мощността му е увеличена от 235 к.с. на 250 к.с. За сравнение ще посочим Porsche Cayman, при който на всеки 3,98 кг маса се пада по конска сила.
За създаването на 4C GTA Alfa Romeo се е съюзила с италианския специалист в областта на състезателни автомобили Dallara Automobili.
Структурата на автомобила е разработена върху структурата на KTM X-Bow, проектиран преди време от инженерите на Dallara.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo, fiat, giulietta, pininfarina, qid
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте