Aston Martin V8 Vantage Roadster 2007

Ревюта 25 декември 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2590 посещения | без коментари

Aston Martin ще разкрие един от най-нетърпеливо очакваните кабриолети на годината, когато V8 Vantage Roadster ще бъде показан в сряда, 29 ноември 2006 година на Авто-шоуто в Лос Анжелис

Изпълнителният директор на Aston Martin – Улрих Без казва: “V8 Vantage Roadster е чисто спортен автомобил, който засилва сетивата и доставя тръпка от динамиката по време на шофиране.”

Дизайн

Дизайнът на Vantage Roadster е елегантен и безкомпромисен, като бива отделено нужното внимание към всеки детайл, както отвън, така и отвътре, представящ открития спортен автомобил в най-чистата й форма.

Този Vantage Roadster представя последната еволюция на Aston Martin в синтезиране на умелото изработване и технологиите. Много от детайлите в автомобила са ръчна изработка, а ултра-модерният двигател на Aston Martin е ръчно сглобен във високо технологичното предприятие, намиращо се в Германия.

Агресивното излъчване е явно, както при вдигнат, така и при спуснат подвижен покрив, като линиите на автомобила са плавни и елегантни. Дори, като кабриолет Roadster-a запазва силно приветствания дизайн на Vantage Coupe. Подвижният покрив е скрит спретнато под капака, намиращ се зад главите на пътниците и може да се вдигне или свали с натискането на бутон от централната конзола само за 18 сек, при скорост до 50 км/ч, без необходимостта от ръчна намеса.

Предлагащ се с богати комбинации от различни кожи, модерни материали и алуминий, клиентите на Vantage Roadster също ще имат и обширен избор от цветове, от които да избират, както за интериора, така и за екстериора.

Производителност

Разработван от самото начало заедно с V8 Vantage Coupe, което бе пуснато в продажба през 2005 година, този Roadster споделя уникалната технология на Aston Martin, наречена VH (Vertical Horizontal) архитектура – гръбнака на всички модерни Aston Martin. Добавяйки към тази структура усъвършенствани материали, като олекотените сплави, магнезий и специални смеси, използването на които води до допълнително намаляване на теглото и повишава здравината на автомобила.

Местата на шофьора и пътника до него се намират ниско, близо до центъра на тежестта на автомобила, където те могат да усетят ясно реагирането на автомобила под управлението на шофьора – специално чувство присъщо за състезателните автомобили – създавайки директна и спортна връзка между колата и шофьора.

Въпреки допълнителните механизми свързани с подвижният покрив на Vantage Roadster и допълнителната здравина на шасито, инженерите на Aston Martin увеличават теглото незначително за да запазят пъргавината и спортните характеристики от V8 Vantage Coupe. Със своите 172,5 инча дължина, този автомобил е не само най-малкият модел в гамата на Aston Martin, но и един от най-леките в своя клас.

Този Vantage Roadster доставя изключителна производителност, благодарение на внимателната разработка от страна на инженерите, осигурявайки еднакви постижения на Roadster-a с Coupe-то. Ускорението от 0-100 км/ч е 4,9 секунди, а максималната скорост е 280 км/ч.

Vantage Roadster ще бъде пуснат в продажба с избор от две трансмисии. Първата е стандартна 6-степенна Graziano ръчна предавателна кутия с предавателни числа, перфектно подхождащи на V8 двигателя. Втората е новата Sportshift автоматизирана ръчна предавателна кутия на Aston Martin – ултра–бърза система, позволяваща на шофьора да сменя предавките изключително бързо и плавно, с лостове за контрол на предавките, намиращи се зад волана.

Доставките на V8 Vantage Roadster се очаква да започнат през втората половина на 2007 година, като цените все още не са известни.

 

Volkswagen Passat R36 2007
24 декември 2006
Subaru Forester STI 2005
27 декември 2006
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте