BMW Group представи третото поколение 6 Series Coupe

Общи 14 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1839 посещения | без коментари

Новото BMW 6 Series Coupe е единственият автомобил в своя клас, който комбинира ненадминат спортен дух с ексклузивен комфорт при дълги пътувания и багажник с вместимост 460 л. Автомобилът притежава типичните за купе пропорции благодарение на дългия преден капак, късия преден надвес и изтеглената назад пътническа клетка, както и на увеличената спрямо предишния модел с 74 мм дължина на каросерията (4 894 мм) и по-дългото със 75 мм (2 855 мм) междуосие. Изключително мощното излъчване, което подчертава стабилно поведение на пътя, се осигурява и от увеличената с 39 до 1894 мм широчина на каросерията, която е резултат от разширената следа на автомобила.
Още при старта на продажбите новото BMW 6 Series Coupe ще се предлага с един V8 и един редови 6-цилиндров двигател. И двата задвижващи агрегата са оборудвани с технологията BMW TwinPower Turbo
При работен обем от 4,4 литра 8-цилиндровият мотор на BMW 650i развива максимална мощност от 300 кВт/407 к.с., които са на разположение в диапазона между 5500 и 6400 об./мин. Уникалният двигател, чиито турбокомпресори са разположени във V-образното пространство между двата реда цилиндри, впечатлява с ранна и равномерна тяга. Максималният въртящ момент от 600 Нм е на разположение между 1 750 и 4500 об./мин. С този мотор купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. Максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Изключителната в този клас ефективност на топмодела се изразява в средния разход на гориво от 10,4 л/ 100 км. по тестовия цикъл на ЕС, както и емисии на СО2 от 243 г/км.
Версията BMW 640i пък разчита на редови 6-цилиндров двигател, при който технологията BMW TwinPower Turbo е съчетана с директно впръскване и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC. Това оптимизира както реакциите, така и ефективността на 3,0-литровия двигател, който постига максималната си мощност от 320 к.с. при 5800 об./мин, а максималният въртящ момент от 450 Нм е на разположение между 1300 и 4500 об./мин. BMW 640i Coupe ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 сек, а максималната му скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Средният разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС е 7,7 л/ 100 км, емисиите на СО2 са 179 г/ км.
И двата мотора са куплирани серийно с 8- степенна спортна автоматична трансмисия. Благодарение на изключително бързото превключване на предавките тя подобрява спортното поведение на пътя, осигурява изключителен комфорт и освен това оптимизира ефективността и на двата двигателя.
Особено икономичното изразходване на горивото по време на пътуване се осигурява от друга иновация. Бутонът Dynamic Driving Control активира режима ECO PRO, при който се постига спокоен и оптимизиран по отношение на разхода на гориво стил на шофиране.
Новото BMW 6 Series Coupe се произвежда заедно с новия кабриолет от същата серия във фабриката на BMW в Динголфинг.



Видео

 
Ключови думи:   bmw, bmw 6 series, bmw 650i, bmw coupe, bmw turbo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте