BMW X1 с над 300 000 продажби само за две години и половина

Общи 28 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2525 посещения | без коментари

Само две години и половина след старта на производството в завода на BMW в Лайпциг от компактния BMW X модел са продадени над 300 000 екземпляра. От юли 2012 г. BMW X1 ще предлага обновен дизайн на каросерията, подобрен интериор и гама от оптимизирани двигатели и иновативни технологии. В тон с последните тенденции за индивидуализиране на моделите BMW за първи път се предлагат и познатите вече от BMW Серия 1 и BMW Серия 3 BMW линии.
Изключителните възможности на BMW X1 проличават и в множеството национални и международни награди, на които компактният модел е носител. Непосредствено след старта на продажбите BMW X1 бе отличено като „Високопроходим автомобил на годината” от читателите на специализираното списание „OFF ROAD“ в клас „Crossover“. Почти по същото време италианското автомобилно списание „Quattroruote“ го отличи като „Новост на 2010 година”. BMW X1 получи и наградата „Auto Trophy“ на специализираното списание „Auto Zeitung“, а на следващата година същото издание му присъди и „Design Trophy“, не закъсняха и „red dot award“ за продуктов дизайн, както и „Auto Bild Design Award“ в категорията „SUV-ове, ванове и високопроходими автомобили”. В публикуваната от Auto Bild класация на автомобилите с най-стабилна стойност „Wertmeister 2010“ BMW X1 се изкачи на първото място в своя клас благодарение на високото си качество и популярност. Най-високата оценка от 5 звезди в краш тестовете на Euro NCAP потвърди и изключителната защита на пътниците и безупречното оборудване за сигурност на BMW X1.
BMW X1 продължава да впечатлява с пъргавото си поведение на пътя. С пет дизелови и три бензинови двигателя с мощност между 116 к.с. и 245 к.с. то предлага най-широката гама от двигатели в сегмента. Най-изгодното съотношение между радостта от шофирането и разхода на гориво се предлага от BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition с мощност 163 к.с. и среден разход на гориво в ЕС тестови цикъл от 4,5 л/ 100 км (СО2 емисии: 119 г/ км).
Освен двигателите с технология BMW TwinPower Turbo и опционалната осемстепенна автоматична трансмисия BMW X1 впечатлява и с друг технически акцент: интелигентното двойно задвижване BMW xDrive. Най-мощните бензинови и дизелови двигатели серийно се оборудват с тази система за електронно управляемо, напълно променливо разпределение на мощността.
Висококачественото оборудване и иновативните функции от BMW ConnectedDrive подчертават напредничавия характер на модела. Гамата от функции, които благодарение на интелигентната свързаност оптимизират комфорта, сигурността и възможностите за ползване на развлекателните системи в автомобила, включват BMW Assist и Real-Time Traffic Information. Освен това интегрирането на Apple iPhone в комбинация с опцията BMW Apps позволява ползването на уеб радио и достъп до Facebook и Twitter по всяко време в автомобила.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте