Система на Ford мери биометрични данни и бори стреса

Общи 28 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2535 посещения | без коментари

Ford започва да работи над нова система за безопасност, която ще следи пулса, дишането и ще мери температурата на тялото. С помощта на тези показатели електрониката на автомобила ще определя концентрацията на шофьора. Ако, да речем, той е твърде натоварен, тя ще отклонява телефонните обаждания, за да не му пречат допълнително и да не го разсейват. По този начин производителят се надява, че шофьорите ще могат да избегнат стресовите ситуации.
Системата ще събира данните с помощта на много датчици. Определена информация ще постъпва и от системите за следене на мъртвите точки, от ъгъла и скоростта на завъртането на волана, както и от положението на педалите за газта и спирачките. Така ще се определя степента на внимание на шофьора към ситуацията на пътя.
Освен това специални датчици, вградени във волана, ще мерят пулса и кожно-галваничния рефлекс (метод за определяне степента на стреса). Сензор в колана за безопасност ще следи дишането на шофьора. С промяната на температурата на тялото спрямо температурата в салона ще се заемат два инфрачервени датчика, вградени във волана и кормилната колона.
Засега системата е на тестови етап, но в работилниците на Ford вече има няколко работни прототипа.

 
Ключови думи:   ford
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте