Bosch стартира производство на електропривод за велосипеди

Общи 03 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6700 посещения | без коментари


Bosch E-Bike е нов, компактен електропривод за почти всякакви велосипеди и вече се произвежда в завод на концерна във Франция. В него е включен силов електромотор-генератор, акумулатор и компютър, управляващ режимите на работа на агрегата. Всъщност става дума за велосипедно хибридно задвижване, като втората част в него са краката на колоездача.

Натрупването на енергия в акумулатора става при спускания, при спиране и при равен лек път, когато велосипедистът си кара колелото без особено напрягане. При изкачвания и тръгване от място електрогенераторът заработва реверсивно като електромотор и добавя въртящият си момент, облегчавайки въртенето на педалите.

Предвидени са четири режима на работа на своеобразния велохибрид - Eco (с максимално зареждане на акумулатора), Tour, Sport и Speed. В последния случай електродвигателят работи принудително и този режим е много подходящ при къси спринтови пробежки.

Електроприводът е адаптиран за монтаж на повечето модели велосипеди и за него са се "абонирали" вече 13 водещи велопроизводителя, като вече са обявили че ще предложат за новия сезон 16 нови модела със задвижването E-Bike.

 
Ключови думи:   bosch, e bike, eco
 

Снимки


 

Вицът на деня - 11 Вицът на деня - 11
03 февруари 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте