Chrysler представи новия Charger с двигател от Alfa

Общи 04 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2725 посещения | без коментари

Chrysler Group представи новия Dodge Charger, носещ псевдонима TBi, илиTurbo Boosted Induction. Моделът се задвижва от 4-цилиндров турбо бензинов двигател, дело на дъщерната компания Alfa Romeo. Този 1,75-литров агрегат е същият, монтиран в италианските модели Giulietta, 159 и в предстоящото спортно купе 4C, показано миналия месец в Женева.
Максималната мощност на Dodge Charger TBi достига 230 к.с., въртящият момент е 340 Нм, достъпни при 1900 об/мин. Според детройтския автомобилопроизводител динамиката на този бензинов агрегат надхвърля показателите на 3-литровия V6, като в същото време консумацията на гориво е по-малка. Той ще работи в комбинация с нова автоматична 8-степенна трансмисия TCT с двоен сух съединител. Всичко това позволява на Charger TBi да ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,1 сек., а комбинираният разход на гориво няма да надхвърля 11 литра на 100 км. За сравнение, средният разход на гориво при 3,6-литровия Pentastar V6 е 14 литра на 100 км.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте